Händer i Berlin 17-19 mars 2017

Imorgon är det dags att dra fram alla gröna kläder du äger! Varför? För att St Patricks day kommer firas runt om i Berlin. Även fast vi inte befinner oss på Irland eller ens i närheten av Dublin är det alltså dags att damma av fyrklövrarna och den gröna sammetsstassen och styra stegen mot en av Berlins många irländska pubbar. Min favorit ligger mitt på Ku'damm, i Europacenters källare, och heter något så logiskt som Irish Pub. I sanningens namn tror jag inte ens att jag äger ett endaste grönt plagg men fira med andra glada gröngölingar kan jag göra ändå.
 
Pic: Visit Berlin / Pierre Adenis
 
På lördag är det sedan dags för ännu ett ölpartaj, då det danska brygghuset Mikkeller öppnar sitt första hak i Berlin. Berlinarna har sedan tidigare fått smak för detta coola öl (som faktiskt ses som ett av världens mest innovativa!) då Mikkeller för ett par år sedan agerade gästbar på kända Michelberger hotell i Berlin. På lördag bjuds det i vilket fall på gratisöl till de 300 första gästerna som dyker upp, så vandra mot Torstraβe för att släcka din törst.
 
Och, för att inte söndagen ska vara sämre, startar årets judiska matmarknad upp på en mängd platser runt om i Berlin. "Störst, bäst och vackrast" kan Markthalle Neun ses vara, som en känd matmarknad på många Berlinares läppar, som bjuder in till nosh sådär en söndag. Marknaden, festivalen eller vad vi nu ska kalla det, kommer hålla på fram till nästkommande söndag, så massor av tid finns för att smaska godsaker.

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Ampelman, Berlin, Best of Berlin, Biere, Irish Pub, Mikkeller, Nosh, St Patricks day, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, händer i Berlin, markthalle neun, visit berlin, öl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...