Festival of lights i Berlin

Pic: bild från förra årets festival (ursäkta oskärpan!)
 
Förra året var första året som jag upplevde Berlins ljusfestival, eller Berlin leuchtet som de själva säger. I lite mer än en vecka lyser stadens kända byggnader och konstverk upp och lockar folket ut i natten. Jag tyckte det var trevligt att vandra runt och "sevärdheta" sådär på kvällen när mörkret föll på. Med en varm choklad i ena handen och Christer i den andra.
 
Detta året börjar ljusfestivalen den 7e oktober och håller på fram till den 16e. Nytt för i år, förutom då att olika konstnärer och animatörer gör nya verk varje år, är att även TV-tornet i Berlin ska vara upplyst. Just nu utlyser de (hehe) även en tävling där vi som "vanliga människor" kan tävla om att få vår bild upplyst på tornet. Varför inte? Läs mer om 'Festival of Lights' på deras hemsida. Om jag inte själv redan var i Berlin skulle jag bestämt styra stegen neråt. Mysigare får man ju leta efter.
 
Pic: Festival of Lights.de
En kommentar publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Leuchtet, Best of Berlin, berlin light festival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, festival, festival of lights, light festival, ljusfestival, oktober, upplyst
#1 - - Filip:

Blev sugen på en resa till Berlin nu!

Svar:
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...