Prenzlauer berg

 
Ett område där mycket tid har spenderats de senaste turerna i Berlin är Prenzlauer berg. Här ser du fina gamla hus blandat med slitna byggnader och coola nybyggnationer. Området ligger i Berlins östra delar, vilket i det stora hela är på en rejäll uppgång.
 
Mitt tips för dagen är att hänga kring området Kollwitzplatz / Husemannstraβe och Oderberger straβe /  Kastanienallee. Här hittar du många specialbutiker (inriktade butiker), secondhand-butiker och trevliga små barer och caféer.
 
Vid Kollwitzplatz hålls marknad på lördagar där du kan frossa i färska närodlade grönsaker och delikatesser som ostar, oliver och bär och på gatan finns även café Anna Blume som sägs ha en av Berlins godaste koppar kaffe. På Husemannstraβe hittar du även en av mina favoritbutiker; Marrakesch Art & Livestyle, som har mängder med vackra marockanska ting.
 
Vid Oderbergerstraβe hittas även coola café Möbel, som gått från att vara möbelbutik i flera omgångar till att bli café inrett i gammalstil med möbler som blev över från affärstiden. Riktigt häftigt för dig som vill uppleva (eller återuppleva) 60-talet.
 
U-bahn: Eberwalder straβe (U2)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...